Stichting Rijssens Leemspoor

Stichting Rijssens Leemspoor is een Museum gelegen aan Markeloseweg 78-B in Rijssen.

Meer informatie over Stichting Rijssens Leemspoor in Rijssen

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, is er een smalspoor waar vroeger de steenfabrieken hun grondstoffen vervoerden. Op deze site vind je informatie over wat, wanneer en waar je dit spoor kunt bezichtigen en er een ritje op kunt maken. Het vertrekstation bevindt zich bij de remise aan de Markeloseweg en daar kun je genieten van een kop koffie en souvenirs kopen. Vanaf het station brengt Leemspoor je over een mooi bostraject naar Station Koerbelt en terug naar de remise. Het materieelpark bestaat uit een stoomlocomotief, verschillende diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoe ver ze zijn met de restauratie van het materieel en er is ook een aangepast rijtuig voor rolstoelgebruikers. Het is een geschikt uitstapje voor gezinnen, vrienden, familiedagen, bedrijfsuitjes, buurtfeesten, enzovoort.

Wil je weten wat Stichting Rijssens Leemspoor verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Stichting Rijssens Leemspoor of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Stichting Rijssens Leemspoor? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Stichting Rijssens Leemspoor het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Rijssen. Opzoek naar Stichting Rijssens Leemspoor reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Stichting Rijssens Leemspoor

Bezoekers bekeken ook